Un nou bilanț în urma cutremurului din Pakistan. Sute de persoane au fost rănite, iar 24 de persoane și-au pierdut viața

  • 25 Septembrie 2019 10:14
Un nou bilanț în urma cutremurului din Pakistan. Sute de persoane au fost rănite, iar 24 de persoane și-au pierdut viața

Cel puțin 24 de persoane și-au pierdut viața și 450 au fost rănite în urma unui seism cu magnitudinea 5,2 produs marți în partea pakistaneză a provinciei Kashmir, au anunțat miercuri autoritățile locale adăugând că operațiunile de salvare sunt în plină desfășurare, iar nivelul de panică în rândul populației s-a redus, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Cutremurul de marți a dărâmat locuințe și magazine și a fisurat șosele într-o regiune situată între orașele Jhelum și Mirpur (nord), cel din urmă aflat în partea pakistaneză a provinciei disputate Kashmir.

"Situația revine încet la normal, iar nivelul de panică în rândul populației a scăzut, în ciuda unei replici care s-a produs în timpul nopții", a spus Sardar Gulfaraz Khan, inspector general adjunct în cadrul poliției.

Cele mai multe avarii s-au înregistrat în sate, unde casele vechi s-au prăbușit, a spus Khan.

Numeroase persoane din regiune au dormit sub cerul liber în timpul nopții, iar o parte dintre acestea se întorceau miercuri dimineața la locuințe pentru a-și strânge bunurile și a evalua pagubele, a relatat un martor pentru Reuters.

Armata și alte echipe de intervenție au desfășurat operațiuni de salvare în timpul nopții, inginerii demarând operațiunile de reconstrucție ale unor rute importante grav avariate, a precizat departamentul de comunicare al armatei din Pakistan. Trei poduri au fost avariate de seism.

Potrivit unui estimări anterioare a armatei, 22 de persoane și-au pierdut viața și 160 au fost rănite în urma seismului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău