Un nou bilanț al alunecărilor de teren din sud-vestul Chinei care a îngropat peste 21 de case

  • 29 Iulie 2019 18:45
Un nou bilanț al alunecărilor de teren din sud-vestul Chinei care a îngropat peste 21 de case

Bilanțul definitiv al alunecării de teren care a îngropat săptămâna trecută 21 de case într-un sat din sud-vestul Chinei este de 42 de morți și 9 dispăruți, au declarat luni autoritățile, relatează AFP.

Alunecarea de teren s-a produs marți seara într-o localitate din apropierea orașului Liupanshui, la circa 2.300 de kilometri de Beijing, în provincia montană Guizhou.

"Operațiunile de salvare au fost oprite (duminică), 28 iulie, la ora 23:30 (15:30 GMT)", au declarat autoritățile provinciale, justificând această decizie prin riscul de alunecări de teren pentru salvatori sau probabilitatea scăzută de a mai găsi supraviețuitori.

"În total, 11 persoane au fost găsite în viață și spitalizate, 42 de persoane și-au pierdut viața și 9 sunt date dispărute", se precizează în comunicatul publicat pe site-ul provinciei Guizhou.

Televiziunea publică CCTV a difuzat în ultimele zile imagini cu salvatori și excavatoare care încercau să găsească posibili supraviețuitori sub un morman imens de pământ.

Guvernul chinez a alocat 30 de milioane de yuani (3,9 milioane de euro) pentru operațiunile de căutare și de relocare a victimelor dezastrului, a informat agenția de presă oficială Xinhua.

Alunecări de teren se produc cu regularitate în zonele rurale și montane din China, în special în timpul ploilor torențiale. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău