Un nou ajutor militar al UE pentru Ucraina, în valoare de 500 de milioane de euro, aprobat de miniștrii de externe

  • 18 Iulie 16:19
Un nou ajutor militar al UE pentru Ucraina, în valoare de 500 de milioane de euro, aprobat de miniștrii de externe

Miniștrii europeni de externe au aprobat încă un pachet de ajutor militar oferit Ucrainei de UE, în valoare de 500 de milioane de euro, a anunțat luni președintele Consiliului European, Charles Michel, transmite agenția DPA, citat de AGERPRES.

''Europa continuă să susțină pacea și să apere valorile noastre'', a justificat Michel acest nou ajutor destinat în principal înarmării Ucrainei, al cincilea oferit de UE și care aduce la circa 2,5 miliarde de euro valoarea asistenței militare europene oferite acestei țări de la începerea agresiunii ruse pe 24 februarie.

Ajutorul constă în armament, echipamente, combustibili și materiale sanitare și este finanțat prin ''Facilitatea Europeană pentru Pace'' (EPF), un mecanism separat de bugetul UE.

În plus față de ajutorul militar acordat la nivelul UE, state membre ale blocului comunitar au livrat Ucrainei arme, muniții și alte materiale pentru armată de asemenea prin înțelegeri bilaterale cu aceasta.

Miniștrii europeni de externe au aprobat noul pachet de ajutor militat pentru Ucraina în cadrul unei întâlniri ce are loc la Bruxelles și la care dezbat de asemenea noi sancțiuni împotriva Rusiei, inclusiv interzicerea importurilor de aur rusesc în UE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:1,54 m/s
Wed
17
Thu
19
Fri
22
Sat
23
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău