Un norvegian a fost arestat la Moscova pentru spionaj

  • 19 Decembrie 2017 12:09
Un norvegian a fost arestat la Moscova pentru spionaj

Justiția rusă a plasat în detenție un norvegian suspectat de spionaj, a anunțat marți un tribunal, transmite Agerpres.

Tribunal Lefortovski din Moscova 'a decis să îl plaseze în detenție pe cetățeanul norvegian Frode Berg, suspectat de spionaj în favoarea unui stat străin', a afirmat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a instanței, Ekaterina Krasnova, precizând că decizia a fost luată la 6 decembrie.

Frode Berg va rămâne în detenție cel puțin până la 5 februarie, a adăugat ea, fără a oferi mai multe detalii.

Conform postului norvegian de televiziune TV2, Frode Berg, 62 de ani, este un pensionar care a lucrat în trecut pentru o agenție guvernamentală norvegiană însărcinată cu monitorizarea respectării acordului de frontieră între Norvegia și Rusia.

Media ruse au scris că el a fost arestat în timpul unei operațiuni speciale a serviciilor ruse de securitate (FSB) la Moscova în momentul în care primea documente secrete privind flota rusă.

Aceste documente au fost furnizate de un cetățean rus, care a fost la rândul său plasat în detenție pentru înaltă trădare, conform aceleiași surse.

Acest caz survine în contextul în care Norvegia a acuzat în ultimele luni Rusia de tentativă de piraterie informatică și de spionaj. Norvegia a iritat în același timp Moscova prin faptul că a autorizat desfășurarea a circa 300 de militari americani pe teritoriul său, tensionând astfel relațiile de vecinătate în general bune. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău