Un mort și 21 de răniți într-un atac, pe aeroportul Abha din Arabia Saudită

  • 24 Iunie 2019 10:09
Un mort și 21 de răniți într-un atac, pe aeroportul Abha din Arabia Saudită

O persoană a murit și alte 21 au fost rănite într-un atac lansat de rebelii hutti asupra aeroportului civil Abha din sudul Arabiei Saudite, a anunțat duminică coaliția condusă de saudiți, care se luptă cu gruparea din Yemen, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

Anterior, gruparea rebelă hutti din Yemen a transmis că a vizat aeroporturile din Abha și Jizan din sudul Arabiei Saudite cu mai multe atacuri cu drone, a informat televiziunea Al-Masirah, care aparține rebelilor.

Rebelii hutti, sprijiniți de Iran, au intensificat atacurile cu rachete și drone asupra orașelor din Arabia Saudită în ultima lună.

Ca răspuns, coaliția militară condusă de Arabia Saudită, care luptă împotriva hutti din Yemen, a vizat unitățile militare ale grupării din apropierea capitalei Sanaa și a portului Hodeidah.

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie și Statele Unite, într-o declarație comună publicată duminică de către ambasada saudită de la Washington, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la escaladarea atacurilor rebelilor hutti - fără a menționa cele mai recente atacuri cu drone.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău