Un monument sovietic din Tighina vopsit în TRICOLOR. Cazul este anchetat

  • 07 Martie 2016 08:36
Un monument sovietic din Tighina vopsit în TRICOLOR. Cazul este anchetat

Culorile tricolorului, pe memorialul instalat acum doi ani, în memoria ostașilor sovietici, pe înălțimea 150.0, numită de locuitorii Benderului [Tighina - nota red.] Dealul Surovîi, locul unde s-a decis deznodământul operațiunii Iași-Chișinău, în cel de-Al Doilea Război Mondial.Șeful administrației locale, Nicolai Glina, a declarat pentru presa din regiune că…

Culorile tricolorului, pe memorialul instalat acum doi ani, în memoria ostașilor sovietici, pe înălțimea 150.0, numită de locuitorii Benderului [Tighina - nota red.] Dealul Surovîi, locul unde s-a decis deznodământul operațiunii Iași-Chișinău, în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Șeful administrației locale, Nicolai Glina, a declarat pentru presa din regiune că această acțiune insultă locuitorii din regiune:

„Astfel de acțiuni insultă memoria noastră, pentru că acele evenimente sunt pentru noi sacre, pentru că acum 72 de ani, a fost eliberat și orașul, și această bucată de pământ, iar soldații sovietici au alungat fasciștii. Vandalizarea acestui memorial, este o insultă pentru noi. Suntem indignați și vom face tot posibilul ca astfel de acțiuni să nu se mai repete”.

În prezent, miliția transnistreană a pornit o anchetă pe acest caz, iar specialiștii au început restaurarea monumentului.

Sursa: Deschide.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
17,18
Câțiva nori
Umiditate:79 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău