Un moldovean este cercetat penal pentru organizarea migrației ilegale: A încercat să ofere mită unui polițist de frontieră

  • 10 Martie 11:28
Un moldovean este cercetat penal pentru organizarea migrației ilegale: A încercat să ofere mită unui polițist de frontieră

Un conațional a încercat astăzi, 10 martie, să ofere mită unui polițist de frontieră pentru a-și recupera mașina, ridicată într-un caz de organizare a migrației ilegale, iar în rezultat s-a ales cu un al doilea dosar penal, deschis pentru corupere activă, transmite Poliția de Frontieră.

Din cercetările preliminare, conform unei informații operative precum că un locuitor al raionului Ceadîr Lunga organizează trecerea ilegală a frontierei de stat pentru cetățenii Ucrainei, contra mijloacelor bănești, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Perjei au demarat acțiuni ample pe linia de control și supraveghere a segmentului de competență.

Ca urmare au fost depistate în flagrant patru persoane, doi cetățeni ucraineni și doi cetățeni moldoveni, ultimii au reușit să fugă de la fața locului, abandonând și mijlocul de transport. În declarații, bărbații ucraineni au recunoscut că ilegal au intrat în R. Moldova și că ar fi plătit suma de 3500 dolari moldovenilor pentru a le facilita trecerea frontiera de stat.

La scurt timp, suspecții au fost identificați, unul dintre ei fiind și persoana pe care exista informații operative. În cadrul procedurilor de documentare a cazului, anume acest moldovean a propus și a transmis angajatului Poliției de Frontieră, cu funcție de conducere, o sumă de 700 dolari, pentru a-și restitui mașina. Încercarea de oferire a mitei a fost denunțată la CNA.

În fapt, au fost pornite două cauze penale: organizarea migrației ilegale, diferite materialele acumulate la PCCOCS oficiul Sud, corupere activă - CNA oficiul Sud.

Poliția de Frontieră asigură că va întreprinde și în continuare un spectru larg de măsuri specifice privind combaterea migrației ilegale, dar și promovarea angajaților care denunță orice ilegalitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Fri
20
Sat
22
Sun
22
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău