Un milion și jumătate de brazilieni nu s-au mai prezentat la rapel

  • 14 Aprilie 2021 10:42
Un milion și jumătate de brazilieni nu s-au mai prezentat la rapel

Ministerul Sănătății din Brazilia a atras atenția marți că 1,5 milioane de persoane care au primit prima doză de vaccin anticoronavirus nu s-au mai prezentat pentru a-și face și rapelul, transmite EFE, citat de Agerpres.

Ministerul a cerut populației să respecte calendarul de imunizare, explicând că o singură doză de vaccin nu oferă suficientă protecție împotriva bolii.

''Cu toate că intervalul (pentru a doua doză) a expirat, consemnul este să se respecte schema de vaccinare'', a declarat Francieli Fontana, coordonatoarea la nivel național a Planului de Imunizare, într-o întâlnire cu presa.

Cu o medie zilnică de peste 3.000 de decese asociate coronavirusului, Brazilia se află în prezent în cea mai severă fază a pandemiei, cu peste 13,5 milioane de persoane contagiate.

Propagarea virusului continuă în ritm accelerat din cauza lentorii cu care se desfășoară campania de vaccinare, care a început la 17 ianuarie în Brazilia, țară cu peste 210 milioane de locuitori.

Până în prezent, aproape 24 de milioane de persoane au primit prima doză de vaccin (11,26% din populație) și doar 7 milioane au făcut și rapelul (3,5% din populație), potrivit datelor oficiale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău