Un miliardar rus a închiriat celebrul Fort Boyard pentru a-și sărbători acolo ziua de naștere

  • 04 Iulie 2019 19:39
Un miliardar rus a închiriat celebrul Fort Boyard pentru a-și sărbători acolo ziua de naștere

Un oligarh rus a închiriat celebrul Fort Boyard, situat pe coasta atlantică din sud-vestul Franței, pentru a-și sărbători acolo ziua de naștere, informează, marți, publicația „Paris Match”.

Miliardarul rus nu s-a uitat la bani și a cheltuit o sumă importantă pentru a-și aniversa ziua de naștere la Fort Boyard. Cu această ocazie, el împreună cu invitații săi s-au supus celor aproape 30 de probe, prin care trebuie să treacă participanții emisiunii de divertisment „Fort Boyard” pe teritoriul acestei fortificații” – se afirmă în comunicat, citat de rador.

Publicația franceză „Le Parisien” informează că oligarhul rus este deținătorul unei importante companii metalurgice. Numele acestuia nu este precizat, dar se anunță că la Fort Boyard el și-a sărbătorit cea de-a 50-a aniversare alături de prietenii și colegii din perioada studiilor universitare. Amintim că, Fort Boyard a fost contruit între 1801 și 1857 cu scopul de a apăra șantierele navale din orașul Rochefort de posibilele atacuri ale flotei britanice și are dimensiuni impresionante – 68 de metri lungime, 31 de metri lățime și o înălțime de circa 20 de metri.

Începând din anii 1980, Fort Boyard a devenit celebru, întâi în Franța, iar apoi și în alte țări ale lumii, datorită show-ului de divertisment cu același nume realizat pe teritoriul său.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău