Un miliardar își părăsește propria companie, aflată în topul mondial al celor listate la bursă, invocând o boală mintală

  • 09 Iulie 2018 13:53
Un miliardar își părăsește propria companie, aflată în topul mondial al celor listate la bursă, invocând o boală mintală

Miliardarul James Packer, fost logodnic al cântăreței americane Mariah Carey, a părăsit consiliul de administrație al companiei sale, Consolidated Press Holdings (CPH), a anunțat un purtător de cuvânt luni, la patru luni după ce antreprenorul australian a renunțat și la conducerea operatorului de cazinouri Crown Resorts Ltd, invocând o maladie mintală, informează Reuters, potrivit Agerpres.

James Packer, în vârstă de 50 de ani, "s-a retras din consiliul de administrație al CPH în contextul în care își continuă recuperarea după o boală", a explicat într-un e-mail un purtător de cuvânt al Consolidated Press Holdings. CPH deține 46% din Crown Resorts Ltd., care ocupă locul al șaptelea în topul mondial al celor mai mari companii listate la bursă și care activează în industria cazinourilor.

Retragerea lui James Packer din consiliul director al CPH pare să completeze decizia miliardarului australian de a renunța la responsabilitățile sale zilnice în cadrul corporațiilor pe care le-a creat, în urma unei perioade tumultuoase.

Magnatul australian a înființat Crown Resorts Ltd. după ce a vândut în 2008 imperiul media creat de tatăl lui, apoi și-a dezvoltat propriile afaceri, la care a început să renunțe însă în 2015, după o serie de scandaluri intens mediatizate, inclusiv o scurtă logodnă cu Mariah Carey.

A revenit la conducerea Crown Resorts Ltd. în anul următor, într-o perioadă dificilă pentru companie, după ce 18 angajați ai acesteia au fost încarcerați în China pentru o prezumtivă încălcare a legislației naționale din domeniul promovării cazinourilor. A rămas în funcția de CEO al acestei firme timp de 14 luni, însă a demisionat din nou, în martie 2018.

James Packer a fost căsătorit de două ori - cu Jodhi Meares, în perioada 1999-2002, și cu Erica Baxter, în perioada 2007-2002. Miliardarul australian are trei copii, care provin din cea de-a doua căsătorie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău