Un memorandum de înțelegere între Parlamentul R. Moldova și Parlamentul European, semnat de către Igor Grosu și David Sassoli

  • 29 Noiembrie 2021 18:06
Un memorandum de înțelegere între Parlamentul R. Moldova și Parlamentul European, semnat de către Igor Grosu și David Sassoli

Un memorandum de înțelegere între Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul European a fost semnat astăzi la Bruxelles de către Șeful Legislativului de la Chișinău, Igor Grosu, și Președintele Parlamentului European, David Sassoli.

Documentul va servi ca bază pentru o cooperare calitativ nouă și vine să susțină agenda trasată la Chișinău – de consolidare a cursului de integrare europeană și apropiere de Uniunea Europeană, se arată într-un comunicat al Parlamentului.

În cadrul vizitei sale la Bruxelles Igor Grosu, a avut astăzi și o întrevedere cu eurodeputatul român Siegfrid Mureșan, șeful Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere RM-UE.

În cadrul discuției, Igor Grosu a reiterat că printre prioritățile de bază ale actualei guvernări sunt reformarea justiției și lupta împotriva corupției, promovarea drepturilor omului, implementarea pachetului social și crearea unui mediu favorabil de afaceri și reglementarea diferendului transnistrean.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:4,63 m/s
Sat
25
Sun
27
Mon
27
Tue
27
Wed
27
Arhivă Radio Chișinău