Un membru al administrației rusești de ocupație din Herson a fost rănit după ce i-a explodat mașina. Șoferul a murit pe loc

  • 13 Decembrie 2022 08:17
Un membru al administrației rusești de ocupație din Herson a fost rănit după ce i-a explodat mașina. Șoferul a murit pe loc

Unul dintre așa-zișii „oficiali” ai administrației rusești de ocupație din regiunea ucraineană Herson a fost rănit, luni, după ce mașina sa a explodat.

Vitali Buliuk, așa-zisul „prim-viceguvernator” al administrației de ocupație a invadatorilor din Herson, regiune despre care regimul Putin susține că a anexat-o la Rusia, în ciuda faptului că nu o controlează în totalitate, „a fost rănit în urma exploziei mașinii sale”, a declarat Vadim Ilmiev, o altă marionetă a rușilor proclamat „ministru regional al sănătății” în Herson, potrivit Digi24.

„Starea lui este stabilă, de o gravitate moderată”, a declarat Ilmiev, conform Agerpres, care citează agenția rusească Tass. Potrivit lui Ilmiev, „șoferul mașinii a murit pe loc”. „O mină direcțională a explodat, mașina a fost carbonizată”, a precizat el, citat de agenția de presa rusească Interfax.

Buliuk, responsabil cu problemele economice din regiune, „este internat la Simferopol”, în Crimeea anexată, a spus Vladimir Rogov, șeful administrației de ocupație a rușilor din Zaporojie. CNN scrie că există informații contradictorii cu privire la starea lui Buliuk - în ciuda susținerilor lui Ilmiev, canalul de Telegram oficial al ocupanților ruși din Herson scrie că Buliuk „a scăpat în mod miraculos” și că „viața lui nu este în pericol”.

Explozia s-ar fi produs în orașul Skadovsk și „un civil a fost ucis”, se mai arată în postarea de pe Telegram.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău