Un medic din SUA a făcut prima alergie severă la vaccinul Moderna. El s-a tratat singur, iar acum se simte bine

  • 26 Decembrie 2020 19:00
Un medic din SUA a făcut prima alergie severă la vaccinul Moderna. El s-a tratat singur, iar acum se simte bine

Un medic din Boston, care are alergie la crustacee, a dezvoltat o reacție alergică severă după ce a primit, joi, vaccinul pentru Covid-19 produs de Moderna, scrie Mediafax, preluând Reuters si Digi24.ro. El și-a administrat singur o injecție cu adrenalină, iar acum se simte bine.

Dr. Hossein Sadrzadeh, oncolog la Boston Medical Center, a declarat că a avut o reacție severă aproape imediat după vaccinare, cu amețeli și palpitații. El știa că este alergiec la crustacee.

David Kibbe, purtător de cuvânt la Centrul Medical din Boston, a declarat vineri că dr. Sadrzadeh „a simțit că dezvoltă o reacție alergică și i s-a permis să își administreze singur adrenalină. El a fost dus la secția de urgență, evaluat, tratat, observat și externat. Acum se simte bine”.

În Statele Unite s-au administrat deja peste un milion de doze de vaccin, potrivit raportării Centrului pentru Controlul Bolilor

Este prima reacție severă asociată vaccinului Moderna, care se află în prima sa săptămână de lansare la nivel național.

Un oficial al Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA a declarat săptămâna trecută că FDA investighează în jur de cinci reacții alergice care au apărut după ce oamenilor li s-a administrat vaccinul COVID-19 Pfizer - BioNTech în Statele Unite.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:6,17 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău