Un luptător ISIS amenință Italia și Turcia cu noi atacuri „Un mesaj pentru faraonul Trump”

  • 02 August 2017 11:26
Un luptător ISIS amenință Italia și Turcia cu noi atacuri „Un mesaj pentru faraonul Trump”

Un luptător al Statului Islamic a publicat o filmare în care amenință cu noi atacuri teroriste asupra Italiei și Turciei și îi transmite un mesaj președintelui SUA, Donald Trump. Bărbatul, care vorbește cu accent britanic, susține că ISIS are ca ținte în special două mari orașe: Constantinopol (vechea denumire a orașului Istanbul de astăzi) și Roma, transmite Digi24.

Filmarea ar fi fost făcută în orașul sirian Rakka, ultima fortăreață a Statului Islamic, care a pierdut teritorii importante în ultimele luni, culminând cu eliberarea orașului irakian Mosul de către forțele armatei irakiene, relatează Reuters.

„Acesta este un mesaj pentru faraonul de astăzi, Donald Trump. Voi stați cu ochii pe Rakka și Mosul, dar noi am pus ochii pe Constantinopol și Roma. Bi Idhn Allah (Cu voia lui Allah), vă vom măcelări în propriile voastre case”, spune jihadistul în filmarea de 25 de secunde.

Activiștii anunță intensificarea luptelor între forțele sprijinite de coalița internațională și jihadiștii ISIS din Rakka

Reprezentanții Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) au anunțat o intensificare a luptelor între luptătorii Forțelor Democrate Siriene (SDF), care sunt sprijiniți de către coaliția internațională a Statelor Unite, și jihadiștii Statului Islamic din bastionul Rakka - capitala de-facto a ISIS, transmite Sky News, citat de News.ro.

Cel puțin 180 de civili din zonele controlate de jihadiști au reușit să fugă, iar numărul acestora este aproximat la câteva sute de către activiștii OSDO.

Forțele Democrate Siriene (SDF) au lansat la începutul lunii iunie o ofensivă finală pentru recucerirea bastionului jihadist de la Rakka.

De asemenea, luptătorii kurzi și arabi au reușit să recucerească mai multe zone din bastionul jihadist, iar cele mai violente lupte s-au concentrat în cartierul sud-vestic Yarmouk.

Luptătorii SDF au reușit să cucerească mai multe poziții în apropierea moscheii din zona centrală a bastionului Rakka,

Un număr de 11 militanți jihadiști și-au pierdut viața luni în luptele din bastion, în vreme ce agenția Amaq a Statului Islamic a revendicat uciderea a 14 luptători ai SDF.

Această intensificare a luptelor are loc la o săptămână după ce forțele irakiene au anunțat victoria împotriva jihadiștilor ISIS din orașul Mosul.

Deși pierderea capitalei de-facto ar reprezenta o lovitură grea pentru gruparea teroristă, jihadiștii ISIS continuă să controleze zone din provincia estică Deir al-Zor, care se învecinează cu Irak.

Forțele guvernamentale au început să se apropie din vestul și sudul provinciei Deir al-Zor.

Între timp, miniștrii europeni de Externe au aprobat o nouă serie de sancțiuni împotriva regimului al-Assad pentru lansarea de atacuri chimice în Siria.

Ministrul de Externe al Marii Britanii, Boris Johnson, a explicat că sancțiunile vizează un număr de 16 oficiali militari și oameni de știință, care vor avea interdicție de a călători în țările UE.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,89
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:2,24 m/s
Sun
16
Mon
14
Tue
11
Wed
13
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău