Un localnic din California a contractat ciuma bubonică în timp ce-și plimba câinele pe malul lacului Tahoe

  • 18 August 2020 12:18
Un localnic din California a contractat ciuma bubonică în timp ce-și plimba câinele pe malul lacului Tahoe

O persoană din California a fost diagnosticată cu ciumă bubonică, fiind primul caz înregistrat la un om în ultimii cinci ani, scrie CNN, preluat de Digi24.ro

Oficialii din domeniul sănătății cred că pacientul a fost mușcat de un parazit în timp ce-și plimba câinele, însă, o anchetă este în curs pentru a stabili exact modul în care a contractat boala. Persoana infectată se recuperează acasă sub îngrijirea unui medic.

„Cazurile de ciumă bubonică în rândul oamenilor sunt extrem de rare, dar pot fi foarte grave”, a declarat medicul Nancy Williams. „Este important ca cetățenii să-și ia măsuri de protecție atât pentru ei cât și pentru animalele de companie atunci când sunt în aer liber, în special în timpul drumețiilor sau în zonele de camping, unde sunt prezente numeroase rozătoare sălbatice”.

Ciuma bubonică este o afecțiune bacteriană răspândită de purici care trăiesc pe corpul rozătoarelor sălbatice, precum marmotele. Poate ucide o persoană adultă în mai puțin de 24 de ore dacă nu este tratată la timp, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Printre simptomele ciumei bubonice se numără febră mare, frisoane, dureri de cap și greață, care apar la o săptămână după expunere.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că urmărește cu atenție cazurile de ciumă bubonică, subliniind că situația actuală nu prezintă un risc sporit și este "bine gestionată".

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău