Un liceu din Suceava și un liceu din Ungheni, într-un proiect de promovare a poeților români de pe ambele maluri de Prut

  • 11 Mai 2021 17:03
Un liceu din Suceava și un liceu din Ungheni, într-un proiect de promovare a poeților români de pe ambele maluri de Prut

Tinerii Colegiului Economic „Dimitrie Cantemir” din municipiul Suceava, în parteneriat cu cei din Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” din Ungheni, au desfășurat proiectul educațional „Web Poetica. Îndrăgim textul poetic, dezvoltându-ne competențe digitale”, în perioada ianuarie-aprilie 2021, notează InfoPrut.ro.

Unul dintre coordonatorii proiectului, prof. Mihaela Beșa, a explicat că acest proiect face parte din Programul „Educație online fără hotare”, implementat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova și Primăria Municipiului Chișinău.

Potrivit sursei citate, printre obiectivele urmărite se numără învățarea colaborativă în spațiul virtual și valorificarea unor instrumente WEB 2.0 în vederea stimulării interesului elevilor pentru lectura textelor lirice ale scriitorilor români de pe ambele maluri ale Prutului și valorificării aspectului interdisciplinar.

„Proiectul a debutat cu <Salutul virtual>, realizat de către echipele <Exploratorii> din municipiul Suceava, echipă coordonată de prof. Mihaela Beșa, și <Web Exploratorii> din Ungheni, coordonată de prof. dr. Marta Istrati. A urmat, în fiecare săptămână, abordarea unei teme noi pentru lecturile independente și colective de texte poetice, pe baza cărora elevii au fost implicați în diverse activități antrenante. Astfel, s-au organizat ateliere de lectură și de creație (pe teme precum: limba română, timpul, istoria neamului, natura sau iubirea), tururi 3D, dialoguri și recitaluri virtuale, o expoziție interactivă de pictură, grafică și poezie pe un perete virtual, concurs de produse digitale”, a explicat prof. Mihaela Beșa pentru sursa citată.

Participanții s-au familiarizat cu instrumente digitale precum: Wordwall, LearningApps, StoryJumper, Animoto/ Animaker, Padlet, Powtoon și alți editori video care le-au permis să creeze itemi și jocuri interactive, cărți digitale, portofolii virtuale, animații și colaje video, avatare vorbitoare și prezentări interactive.

Pe parcursul proiectului s-au alăturat activităților și alte echipe din școli precum: Colegiul de Informatică „Spiru Haret” Suceava, Școala Gimnazială Nr. 1 Vatra Dornei, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Chișinău, Liceul Teoretic „Alexei Mateevici” Șoldănești, Republica Moldova, Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu” Călărași, Republica Moldova.

Jurizarea concursului a fost prezidată de prof. Elena Ignat, președintele Asociației „Promotorii Bucovinei”. Un moment inedit, dar deosebit de apreciat de elevi, după cum au spus organizatorii, a fost realizarea de către elevi a unui filmuleț de caracterizare a partenerului de peste Prut, „aspect care a confirmat, o dată în plus, implicarea și dăruirea participanților la proiect”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
29,41
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:6,71 m/s
Tue
25
Wed
26
Thu
26
Fri
23
Sat
23
Arhivă Radio Chișinău