Un liceu din orașul Leova este reparat cu susținerea UE

  • 09 Octombrie 2020 10:22
Un liceu din orașul Leova este reparat cu susținerea UE

Două blocuri ale Liceului Teoretic “Constantin Spătaru” din orașul Leova au intrat în reparații capitale. În prezent, aici sunt în plină desfășurare lucrările de înlocuire a tâmplăriei, de montare a rețelelor de apă și canalizare, de reabilitare a sistemului de încălzire și renovare a facilităților sanitare în interiorul instituției, precum și de montare a echipamentului electric de forță și iluminare, transmite MOLDPRES.

Potrivit Agenției de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud), antreprenorul care execută lucrările urmează să efectueze, în timpul apropiat, lucrări de reabilitare a acoperișului clădirii, de izolare a pereților, de instalare a unui sistem modern de ventilare și asigurare cu apă caldă și rece la robinete a instituției, notează sursa citată.

Măsurile de eficiență energetică sunt realizate în cadrul proiectului investițional privind “Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic “Constantin Spătaru” din orașul Leova”, în valoare de circa 53 milioane de lei, implementat de ADR Sud, cu suportul Uniunii Europene și a contribuției financiare alocate de Primăria orașului Leova.

„Ca urmare a măsurilor de eficiență energetică, peste 640 de elevi, profesori și personal auxiliar care își fac studiile și activează în cadrul instituției respective vor beneficia de condiții de educație îmbunătățite și de un mediu de studii confortabil”, au explicat surse de la ADR Sud.

Măsura investițională “Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Constantin Spătaru” din orașul Leova” este finanțată de către Uniunea Europeană, în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova), în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
5
Ploaie ușoară
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sun
3
Mon
3
Tue
5
Wed
7
Thu
8

Curs oficial BNM 27 Februarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.3426 -0.0000
USD 17.4546 -0.0000
RON 4.3784 -0.0000
UAH 0.6257 -0.0000
RUB 0.2368 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău