Un japonez de 112 ani a devenit cel mai bătrân bărbat din lume. Ce obiceiuri are acesta

  • 11 Aprilie 2018 12:03
Un japonez de 112 ani a devenit cel mai bătrân bărbat din lume. Ce obiceiuri are acesta Andrei Pungovschi, Mediafax

Cel mai bătrân bărbat din lume este un japonez în vârstă de 112 ani, Masazo Nonaka, au anunțat, marți, reprezentanții Guinness, iar familia acestuia a dezvăluit că are o slăbiciune pentru dulciuri și băile lungi în apă termală, transmite AFP.

Născut pe 25 iulie 1905, bărbatul a primit certificatul din partea Guinness în locuința sa din Hokkaido, marea insulă din nordul Japoniei. 

Centenarul japonez, care se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile, dar se simte bine, trăiește împreună cu familia sa, ce administrează un han, ai cărui oaspeți se pot relaxa în „onsen" (sursă de apă termală, de origine vulcanică).

Potrivit familiei, Nonaka adoră să mănânce bomboane, japoneze și occidentale, citește zilnic ziare și se relaxează în „onsen".

Reprezentanții Cărții Recordurilor Guinness caută în prezent să identifice cea mai în vârstă femeie din lume, după decesul jamaicanei Violet Brown, la vârsta de 117 ani, în iulie 2017.

Japonia, celebră pentru speranța de viață ridicată, a înregistrat mai multe recorduri de longevitate, printre altele, prin Jiroemon Kimura, decedat în iunie 2013, la vârsta de 116 ani, și Sakari Momoi, mort în iulie 2015, la 112 ani.

Anterior, titlul a fost deținut de un spaniol, Francisco Nunez Olivera, decedat în februarie, la vârsta de 113 ani.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău