Un investitor acuză practici anticoncurențiale pe piața asigurărilor (Adevărul)

  • 21 Octombrie 2013 10:41
Un investitor acuză practici anticoncurențiale pe piața asigurărilor (Adevărul)

REVISTA PRESEI DIN 21 OCTOMBRIE

Ministrul de Externe al Suediei Carl Bildt și omologul său din Polonia, Radosław Sikorski vin luni, 21 octombrie, în vizită la Chișinău, în cadrul unui turneu diplomatic ce include Republica Moldova, Ucraina și Georgia, scrie Adevărul. Ziarul publica un articol pe care  îl semnează, înalții oficiali din cele două țări inițiatoare ale Parteneriatului Estic. Acestia își exprimă sprijinul pentru statele vecine din Est care aspiră la relații mai strânse cu Uniunea Europeană.

În Adevărul de astăzi un articol ce se refera la manifestația de la București a tinerilor moldoveni care vor unirea Moldovei cu România. Se așteptau la zece de mii de oameni, dar au fost mult mai puțini cei care au ieșit pe străzi cu steaguri tricolore, observă publicația. Potrivit autorului, cei care au ieșit pe străzi luptă pentru o cauză, care, pentru mulți tineri din România nu a fost o prioritate chiar dacă interesul pentru Republica Moldova a fost mereu mare. De aceea în opinia publicistului, motorul care tractează visul lor trebuie să fie turat acolo unde trenurile pleacă, deocamdată, mai des și mai pline spre est decât spre vest.

Un investitor acuză practici anticoncurențiale pe piața asigurărilor, titrează Adevarul. După ce a fost exclusă din sistemul Carte Verde, compania austriacă Grawe Carat riscă să fie eliminată de pe piața Republicii Moldova. Autoritățile se spală pe mâini și spun că nu pot interveni în deciziile structurilor de autoreglementare.

Parcursul celor douăzeci și doi de ani de independență a Republicii Moldova a demonstrat că societatea noastră este marcată de un profund scepticism social și lipsă de loialitatea civică față de stat, care se regăsește în depresia socială și politică existentă, nivelul sporit de exod al populației și lipsa de încredere în viitorul statalității noastre, constată istoricul Octavian Tîcu în Timpul. Așa explică Octavian Tîcu necesitatea inițierii programului național pentru tineret care are ca scop prioritar angrenarea unor segmente largi ale tineretului din Republica Moldova în identificarea, descoperirea și reabilitarea memoriei istorice legate de deportările staliniste, dar și de totalitatea memoriei legate de trecutul totalitar sovietic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău