Un inculpat ajunge pe banca acuzaților după 15 ani de la comiterea infracțiunii

  • 30 Septembrie 2019 13:34
Un inculpat ajunge pe banca acuzaților după 15 ani de la comiterea infracțiunii

După trecerea a 15 ani de la comiterea infracțiunii de trafic de copii și persoane adulte, dosarul unui inculpat a ajuns spre examinare în instanța de judecată. Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, bărbatul a fost reținut la Moscova în luna august și extrădat autorităților Republicii Moldova, transmite IPN.

„Luni, 30 septembrie 2019, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis spre examinare în instanța de judecată dosarul penal pe învinuirea ultimului membru al unui grup criminal organizat în traficarea a 10 persoane adulte și copii, care a activat acum 15 ani în Moscova, Rusia”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, inculpatul riscă până la 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață. „La această etapă, infractorul se află sub arest, în așteptarea deciziei instanței de judecată”, precizează comunicatul.

Potrivit Procuraturii Generale, au fost identificate 10 victime, două dintre care erau minore. Una din victimele minore, sub presiune psihologică, a încercat să scape din mâinile traficanților și a sărit de la etajul șase al unui bloc locativ din Moscova, suferind leziuni corporale grave.

„Alți membri ai grupului au fost condamnați pentru termene de până la 18 ani de detenție în închisoare”, se arată în comunicat. Pedepsele au fost dictate între anii 2006-2008.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău