Un important general decorat al armatei ruse a fost ucis în Ucraina, confirmă un oficial

  • 04 Decembrie 2023 16:34
Un important general decorat al armatei ruse a fost ucis în Ucraina, confirmă un oficial

Generalul Vladimir Zavadski, adjunct al comandantului Corpului 14 de Armată al Rusiei, a fost ucis în Ucraina, a anunțat luni un oficial local rus citat de Reuters.

Zavadski este al șaptelea general-maior și al 12-lea ofițer de rang înalt care își pierde viața de la începutul invaziei ruse pe teritoriul ucrainean, arată bilanțul site-ului de anchete de presă iStories, scrie Hotnews.

Astfel de pierderi, puse uneori de analiștii militari pe seama unor succese ucrainene în interceptarea comunicațiilor neglijente, au fost tot mai rare în timpul războiului.

Guvernatorul regiunii Voronej din Rusia, Aleksandr Gusev, a afirmat fără a da detalii că generalul a căzut „la un post de luptă din zona de operațiuni speciale".

Moscova folosește termenul de „operațiune militară specială" pentru a se referi la războiul de agresiune împotriva Ucrainei.

Gusev a menționat că Zavadski, fost comandant de tanc, fusese decorat de mai multe ori, iar moartea generalului este o pierdere grea care a provocat o „durere care ne înmărmurește".

O știre despre moartea generalului a fost publicată luni și pe site-ul agenției de stat TASS.

„Oriunde l-a trimis Patria, a dat un exemplu de fidelitate față de datorie, așa cum o dovedesc numeroasele distincții. Sunt convins că numele lui Vladimir Zavadski, un ofițer curajos, un general adevărat și un om demn, va rămâne pentru totdeauna în analele gloriei Patriei", a adăugat guvernatorul regiunii Voronej, potrivit TASS.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:2,57 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău