Un iarmaroc școlar s-a deschis lângă Piața Centrală

  • 16 August 2019 16:12
Un iarmaroc școlar s-a deschis lângă Piața Centrală

Părinții care își pregătesc copiii de școală pot procura cele necesare elevilor la iarmarocul școlar deschis în preajma Pieței Centrale, pe strada Mitropolit Varlaam, tronsonul cuprins între străzile Armenească și Bulgară. Aici pot fi găsite rechizite, ghiozdane și vestimentație pentru elevi. Comercianții spun că deocamdată nu au prea mulți cumpărători, însă speră că în zilele de odihnă vor fi mai mulți, transmite IPN.

Pentru pixuri, penare, caiete, plastilină, creioane etc. un părinte ar avea nevoie de câteva sute de lei. Victoria Ceban, vânzătoare, spune că părinții de regulă vin cu lista întocmită la sfatul profesorilor. Prețul pixurilor pornește de la 1,5 lei, dar sunt și pixuri care ajung să coste 15 lei. Caietele de 12 foi costă în jur de 80 de bani, iar cele de 96 de foi – 8-9 lei.

Prețurile pentru rucsacuri variază între 260 și 420 de lei. Liliana Cocieru, vânzătoare, spune că oamenii caută ghiozdane mai ieftine, probabil pentru dau mai mulți bani pentru vestimentația școlară. Ghiozdanele pentru pici au imprimeuri cu personaje din desene animate. Elevii mai mari optează pentru rucsacuri într-o singură nuanță și cu cât mai puține accesorii. Majoritatea sunt ortopedice, chiar și cele mai ieftine. Femeia spune că, din experiența anilor trecuți, s-a convins că mulți lasă pentru ultima sută de metri cumpărăturile pentru școală.

Natalia Năstase, administratoarea unui magazin care și-a expus oferta la iarmaroc, propune o gamă largă de vestimentație pentru copii, inclusiv uniforme. Prețurile cămășilor variază între 200 și 300 de lei. Pantalonii costă în jur de 350 de lei. Sunt diverse modele de bluze, care pornesc de la 200 de lei și ajung la 480 de lei. Vânzătoarea spune că haine în nuanță neagră practic nu se mai cumpără, majoritatea optează pentru albastru închis.

La târg pot fi găsite și costume sportive, cu 350 de lei. De asemenea, se vinde și încălțăminte, cu 350-450 de lei. Natalia Postolache, vânzătoare, spune că sunt expuse articole vestimentare la prețuri accesibile.

Iarmarocul din preajma Pieței Centrale va fi deschis până pe 14 septembrie. De asemenea, până pe 1 septembrie, la Moldexpo se desfășoară School Fair. Târgul este deschis pentru vizitatori între orele 10.00 și 18.00.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău