Un „hoț în lege” a fost plasat în secția de izolare în care se află și șeful Penitenciarului de la Cricova

  • 25 Februarie 2021 16:41
Un „hoț în lege” a fost plasat în secția de izolare în care se află și șeful Penitenciarului de la Cricova

Fostul șef al instituției penitenciare Cricova-15, Victor Munteanu, și "hoțul în lege" Vladimir Moscalciuc, alias „Makena”, care execută o pedeapsă lungă, au fost plasați joi în secția de izolare a Centrului Național Anticorupție (CNA). Potrivit INFOTAG, decizia a fost luată de angajații Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și Corupției.

Munteanu a fost reținut pentru 72 de ore, iar Msocaliuc a fost transferat pe durata anchetei. Potrivit sursei "Moslcalciuc și Munteanu sunt implicați în crearea unei comunități infracționale în sistemul penitenciar al țării, ai cărei membri au convins temnicerii să coopereze și să stoarcă bani de la prizonieri". Serghei Demcenco, fostul directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) și șeful instituției penitenciare nr. 18 din Brănești, Viorel Perciun, deținuți anterior sunt implicați în această schemă.

Demcenco a fost reținut în urmă cu câteva zile sub acuzația de corupție, inclusiv pentru participarea la un sistem fraudulos de furt de fonduri de pe carduri bancare. El se află în instituția penitenciară nr. 15, iar mass-media a informat că a fost plasat în celula în care a fost deținut anterior ex-premierul Vlad Filat. În acea perioadă a fost renovată celula respectivă, unde se află tot ce este necesar pentru viața de zi cu zi.



 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău