Un guvernatoul prorus din Crimeea afirmă că zece drone au fost doborâte de antiaeriana rusă

  • 16 Ianuarie 2023 19:00
Un guvernatoul prorus din Crimeea afirmă că zece drone au fost doborâte de antiaeriana rusă

Guvernatorul instalat de Rusia în orașul Sevastopol din Crimeea a declarat luni că apărarea antiaeriană rusă a doborât zece drone în apropierea orașului, în ceea ce al a numit un ''atac ucrainean eșuat'', transmite Agerpres.

Potrivit guvernatorului Mihail Razvojaev, toate dronele au fost doborâte deasupra mării de apărarea antiaeriană și de flota rusă de la Marea Neagră, fără pagube asupra infrastructurii. El a negat relatările presei ucrainene conform cărora au fost explozii în orașul Sevastopol.

Acest oraș, unde se află baza flotei ruse de la Marea Neagră, a fost atacat de mai multe ori cu drone și rachete de trupele ucrainene de când a început în februarie anul trecut invazia rusă asupra Ucrainei. Într-un astfel de atac, în octombrie, au fost folosite 16 drone aeriene și maritime care au avut ca țintă portul Sevastopol și care, potrivit Moscovei, au fost distruse înainte de a-și atinge ținta.

Anterior, în august, un atac asupra bazei aeriene ruse de la Sakî a distrus cel puțin opt avioane de luptă rusești, potrivit imaginilor din satelit.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău