Un grup de studenți ai Academiei „Ștefan cel Mare” au participat la o Școală de vară în România

  • 02 Octombrie 2023 16:53
Un grup de studenți ai Academiei „Ștefan cel Mare” au participat la o Școală de vară în România

Un grup de studenți ai Academiei „Ștefan cel Mare” au participat, alături de colegi din România și Ucraina, la Școala de vară „Responsabilitatea Legală. QUO Vadis?”, care s-a desfășurat în România, transmite MOLDPRES.

Conferința a fost organizată în mai multe secțiuni de lucru, mese rotunde și dezbateri științifice, iar principalele subiecte de discuții au vizat gestionarea substanțelor interzise și responsabilitatea autorităților centrale și locale față de cetățean, scrie sursa citată.

La evenimentul internațional au participat cercetători și practicieni din domeniul jurisprudenței, precum și reprezentanți ai administrației publice locale din România, care au împărtășit din experiența lor profesională.

Ulterior, participanții au vizitat comuna Șugag, județul Alba – una dintre cele mai dezvoltate și inteligente comune din România, dar și prima școală smart din țara vecină, unde a fost organizată și o masă rotundă cu genericul „Tradiții și responsabilitatea unei comunități în mediul rural”.

De asemenea, pe parcursul vizitei în România, grupul delegat a explorat obiective istorice precum Cetatea Dacică de la Sarmizegetusa Regia, Muzeul Unirii și Sala Marii Uniri din Alba Iulia, Cetatea Alba-Iulia, Catedrala Reîntregirii, Cetatea Câlnic.

Studenții Academiei „Ștefan cel Mare” au participat la Școala de vară la invitația Facultății de Drept și Științe sociale a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Evenimentul a contribuit la formarea profesională a tinerilor, la preluarea practicilor și experienței colegilor de peste hotare, dar și la cunoașterea jurisprudenței altor state prin schimbul reciproc de relații.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
11
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău