Un grup de organizații neguvernamentale au relansat activitatea Coaliției Civice pentru Alegeri Libere și Corecte

  • 08 Mai 2018 10:45
Un grup de organizații neguvernamentale au relansat activitatea Coaliției Civice pentru Alegeri Libere și Corecte Europa Liberă

Un grup de 35 de organizații neguvernamentale active au relansat activitatea Coaliției Civice pentru Alegeri Libere și Corecte, platformă care a funcționat la toate scrutinele parlamentare și locale generale începând cu anul 2005.

Activitatea Coaliției a fost relansată în vederea alegerilor parlamentare care ar urma să fie organizate la sfârșitul acestui an. Scopul Coaliției este de a contribui la democratizarea Republicii Moldova prin desfășurarea alegerilor libere și corecte în conformitate cu standardele internaționale.

Platforma își va concentra activitatea pe patru direcții: monitorizarea proceselor electorale, a comportamentului mass-media, activități de educație civică și electorală, și asigurarea dreptului la vot al tuturor categoriilor de cetățeni.

Organizațiile Neguvernamentale se pot alătura Coaliției Civice pentru Alegeri Libere și Corecte, semnând regulamentul  platformei.

Coaliția a fost constituită în 2005 la inițiativa a 12 organizații neguvernamentale cu scopul de a contribui la asigurarea unor alegeri libere, corecte, transparente și democratice ale Parlamentului Republicii Moldova. Coaliția a activat în toate ciclurile electorale ulterioare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău