Un grup de neonaziști care plănuia un atac cu bombă la NATO a fost prins de polițiștii italieni

  • 07 Iunie 2021 19:41
Un grup de neonaziști care plănuia un atac cu bombă la NATO a fost prins de polițiștii italieni

Poliția italiană a destructurat luni un grup care propaga pe rețelele sociale idei antisemite și rasiste, operațiunea autorităților vizând douăsprezece presupuși neonaziști, relatează AFP, citat de digi24.ro.

Grupul derula, de asemenea, "activități de planificare, încă în stare incipientă, a unei acțiuni specifice împotriva unei structuri a NATO cu utilizarea unor dispozitive explozibile fabricate în urma instrucțiunilor găsite pe internet și cu colaborarea anumitor militanți care țin de asociații străine similare, active în Portugalia", potrivit poliției, scrie sursa citată.

Ancheta parchetului de la Roma, demarată la sfârșitul lui 2019, a vizat activitățile grupului "Ordine Ario Romano", care are membri cu vârste cuprinse între 26 și 62 de ani și care a publicat pe Facebook și pe o rețea socială rusă (VK), texte, video-uri și imagini cu conținut rasist, antisemit și negaționist, a precizat un comunicat al poliției.

Ancheta a scos la lumină "o incitare de a comite acțiuni violente împotriva persoanelor de origine evreiască și a cetățenilor străini", se mai menționează în text, transmite Agerpres.

Percheziții au fost efectuate în întreaga țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău