Un grup de lucru va fi instituit în problema prețurilor la carburanți

  • 07 Iunie 2018 16:26
Un grup de lucru va fi instituit în problema prețurilor la carburanți

Un grup de lucru va examina toate propunerile care vizează calitatea și prețurile la carburanți. Din grup vor face parte reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, ai Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, experți, dar și persoane delegate de cetățenii nemulțumiți de scumpirea carburanților.

Decizia a fost luată în cadrul ședinței convocate joi, 7 iunie, la Ministerul Economiei, ca urmare a protestului din Piața Marii Adunări Naționale de acum o zi, transmite IPN.

„Propun să se inițieze un grup de lucru, care să analizeze toate inițiativele ce țin de stabilirea prețului la carburanți și calitatea acestora”, declarat ministrul Chiril Gaburici, citat într-un comunicat de presă al ministerului. De asemenea, Chiril Gaburici a îndemnat cetățenii să sesizeze instituțiile responsabile atunci când depistează nereguli.

În cadrul discuțiilor, reprezentanții ANRE au explicat metodologia de formare a prețurilor la carburanți. Potrivit lor, acestea se stabilesc în baza cotației barilului de petrol la bursele internaționale, ratele de schimb valutar, TVA, accize și marja comercială specifică. S-a convenit ca reprezentanții desemnați de protestatari să efectueze propriile calcule în baza datelor oferite de ANRE și să vină cu propuneri concrete de modificare a Metodologiei de formare a prețurilor la carburanți.

Șoferii s-au adunat miercuri, 6 iunie, la o nouă acțiune de protest în Piața Marii Adunări Naționale pentru a cere scăderea prețurilor la carburanți. Deși ANRE a suspendat ultima decizie de majorare a prețurilor plafon, șoferii consideră că prețurile oricum rămân exagerate. Protestul s-a prelungit practic toată ziua.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău