Un grup de inițiativă cheamă cetățenii să iasă duminică la o manifestație în centrul Capitalei

  • 26 Februarie 2020 13:32
Un grup de inițiativă cheamă cetățenii să iasă duminică la o manifestație în centrul Capitalei

Un grup de inițiativă, format din oameni de afaceri, deputați din primul Parlament și membri ai societății civile cer demisia Cabinetului de Miniștri și organizarea de alegeri parlamentare anticipate.

În cadrul unei conferințe de presă, aceștia au învinuit actuala guvernare că nu reprezintă interesele cetățenilor și au anunțat un protest de amploare, în data de 1 martie, în centrul Capitalei. Relatează Aliona Savca.

Unul dintre membrii grupului de inițiativă, deputat în primul Parlament al R. Moldova și semnatar al Declarației de Independență, Andrei Baștovoi, constată că situația în țară devine din ce în ce mai gravă, când o singură persoană, deține puterea în stat, iar partidele de la guvernare ignoră problemele oamenilor. El susține că, în cazul în care, această situație nu se va schimba, Republica Moldova riscă să rămână fără oameni. 

Constatăm un lucru trist. Cei de sus  nu mai sunt în stare să gestioneze în mod normal lucrurile, în folosul cetățenilor. Partidele de guvernământ fac doar niște jocuri care au mai mult o tentă criminală, decât politică. Partidele din opoziție nu știu care este mai important și care este mai corect orientat. Pe acest fundal, o singură persoană din societate, care se numește Igor Dodon, este la finalizarea acaparării întregii puteri în stat. De aceea, noi, un grup de inițiativă am hotărât să sensibilizăm societatea că, de fapt, noi ne mișcăm nu în direcție greșită, noi ne mișcăm în prăpastie.

Nici tinerii nu sunt mulțumiți de starea de lucruri din țară, susține Ion Eșanu, care este medic rezident. Potrivit lui, majoritatea tinerilor nu văd un viitor în Republica Moldova, din cauză salariilor mici și lipsei de susținere din partea statului.  

Sunt medic rezident. Medicii pleacă pe-un capăt din țară, deoarece condiții de muncă nu sunt. Spitalele, practic, nu sunt dotate. Medicul ca să poată activa trebuie să procure din banii lui instrumente medicale pentru a activa. Îndemn toată societatea medicilor să ieșim la un protest, la un protest pașnic, unde să ne cerem drepturile. Vrem să lucrăm la noi în țară. Vrem să creștem țara.

Grupul de inițiativă a făcut un apel către oameni să iasă în această duminică la un protest pașnic, în centrul capitalei, programat pentru ora 12.00.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău