Un grup de activiști și experți au lansat inițiativă civică - PMAN. Aceștia vor semnaliza probleme nerezolvate în municipiul Chișinău. Primarul capitalei: Sunt agenți ai PAS-ului

  • 30 Ianuarie 2023 13:51
Un grup de activiști și experți au lansat inițiativă civică - PMAN. Aceștia vor semnaliza probleme nerezolvate în municipiul Chișinău. Primarul capitalei: Sunt agenți ai PAS-ului

Un grup de activiști și experți, care semnalează mai multe probleme nerezolvate în Chișinău, au lansat o inițiativă civică – Primăria Municipală Alternativă Națională. Ei au declarat într-o conferință de presă că astfel îți propun să prezinte problemele care există în municipiul Chișinău și pe care administrația publică locală le ignoră, transmite Radio Chișinău.

În cadrul unei conferințe de presă, activiștii au denunțat mai multe probleme nesoluționate în orașul Chișinău, printre care graficul redus de funcționare a grădinițelor, construcțiile ilegale, micșorarea trotuarelor pentru a construi locuri de parcare, siguranța rutieră, problema animalelor fără adăpost. Ei atrag atenția și la activitatea Consiliului Municipal Chișinău, care a devenit motivul mai multor scandaluri cu suspiciuni de corupție, legate de imobiliare și Planurile Urbanistice Zonale.

Activistul civic Roman Guneavîi a declarat că Primăria are alte priorități, care nu reprezintă problemele reale ale cetățenilor:

„Vă amintesc că realizarea consultărilor publice pentru elaborarea PUZ-urilor în perioada sărbătorilor de iarnă au fost programate pentru 3, 4, 5 ianuarie, atunci când sunt sărbătorile, astfel ca nimeni să nu mai participe la acele consultări. De asemenea, implementarea proiectului scandalos de pe bd. Dacia, unde a fost micșorat trotuarul, pentru a construi locuri de parcare, în interesul agenților economici. Primăria a ignorat faptul că pe acolo mergeau părinți și copii. Este clar că acum primăria are alte priorități, însă noi trebuie să accentuăm faptul că viața omului și copii care trec drumurile sunt priorități mai importante”, a declarat Roman Guneavîi.  

Activista Ala Revenco a declarat că ședințele on-line ale Primăriei Chișinău s-au transformat într-o platformă politică a lui Ion Ceban:

„Trebuie să aducem în atenția publică adevăratele probleme ale orașului. De aproape trei ani ședințele primăriei sunt în regim online unde nu au acces decât funcționarii invitați de către primar, astfel nu se întreprind măsuri pentru a se discuta probleme reale”, spune Ala Revenco.      

În replică, primarul municipiului Chișinău a declarat că activiștii sunt agenți ai PAS-ului.

„Am văzut că astăzi și ong-urile fac partid și ei sigur sunt plătiți și finanțați de către PAS, ca să atace primăria municipiul Chișinău. Rog să nu vă irosiți timpul pentru ale răspunde și a le da replici. Am văzut că au foarte multe păreri publice. Denumirea PNAM, din isterie fac tot posibilul ca să ne răpească timpul”, a declarat Primarul orașului Chișinău, Ion Ceban.

Membrii inițiativei civice Primăria Municipală Alternativa Națională au declarat că nu fac parte din niciun partid și nu vor candida la alegerile locale.

Activistul civic Alex Buretz a declarat că marți, 31 ianuarie, va fi organizată prima ședință online a inițiativei civice PMAN, la care vor fi discutate problemele reale ale orașului. „Noi nu facem parte din vreun partid, nu suntem plătiți de vreun partid. Activăm pe bază de voluntariat și nu pretindem la funcții în Primărie. Nu vom fi candidați la alegerile care se apropie”, a precizat Alex Buretz.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău