Un grup criminal ar fi lăsat Chișinăul fără 29 de terenuri în valoare de peste 1,3 milioane de lei. CNA investighează cazul

  • 15 Februarie 13:21
Un grup criminal ar fi lăsat Chișinăul fără 29 de terenuri în valoare de peste 1,3 milioane de lei. CNA investighează cazul

Membrii unui grup criminal organizat sunt cercetați de ofițerii CNA după ce ar fi deposedat municipiul Chișinău de 29 de terenuri, în valoare de peste 135 milioane de lei, transmite Radio Chișinău.

Potrivit Centrului Național Anticorupție (CNA), grupul criminal era compus din mai multe persoane, printre care doi executori judecătorești și factorii de decizie ai unei asociații obștești.

Aceștia „au organizat în perioada anilor 2014-2016 licitații fictive, în urma cărora au intrat în proprietatea a 29 de terenuri din domeniul public al administrației publice locale, cauzând astfel un prejudiciu de peste 135.000.000 lei Primăriei municipiului Chișinău”, se arată în comunicatul CNA.

Astfel, în cursul zilei de joi, 15 februarie, anchetatorii au efectuat cinci percheziții la doi dintre membri ai grupului în scopul acumulării probatoriului pe caz. În urma perchezițiilor la domiciliile, oficiile și mijloacele de transport aflate în proprietate/utilizate de către cele două persoane au fost ridicate obiecte și documente ce prezintă interes pentru cauza penală.

Cercetările continuă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău