Un general rus din aripa „dură” a Armatei dezvăluie următoarea țintă în Ucraina: După Donbas, Rusia va dori și Odesa

  • 20 Aprilie 2022 11:22
Un general rus din aripa „dură” a Armatei dezvăluie următoarea țintă în Ucraina: După Donbas, Rusia va dori și Odesa

În cadrul unui interviu acordat publicației Argumente și fapte, fostul comandant al Trupelor de Desant Aerian și șef al Asociației Eroilor din Rusia, general colonel (r) Vladimir Shamanov, a declarat că unul dintre obiectivele “operației militare speciale” din Ucraina vizează demilitarizarea acesteia și nu poate fi realizat numai prin “eliberarea” unei părți a țării, scrie defenseromania.ro.

Prin urmare, după “eliberarea” Donbasului, operațiile vor continua, iar următoarea țintă va fi Odesa.

Kremlinul consideră că trupele ruse și-au îndeplinit misiunile primei etape, adică au suprimat apărarea antiaeriană ucraineană, au cauzat daune semnificative infrastructurii militare și au privat țara de conducerea centrală, militară și de stat. Acum începe etapa a doua, “de eliberare” a Donbasului, urmând să înceapă apoi operațiea “de eliberare” a Odesei.

Potrivit declarațiilor generalului, este imposibilă demilitarizarea Ucrainei doar în câteva regiuni. Potențialul militar al Ucrainei este situat pe întreg teritoriul său, inclusiv în regiunile vestice.

“Potențialul militar ucrainean se află peste tot unde au fost depozite, aerodromuri sau baze sovietice. Aici este ca la șah: dacă iei o piesă, restul se mișcă. Dacă nu rezolvăm această problemă cu Ucraina acum, generațiile viitoare de soldați și ofițeri ruși vor trebui să revină la ea”, a precizat Shamanov.

După cum a menționat acesta, acum, localitatea Mariupol și alte zone fortificate rețin unitățile armatei ruse, dar va deveni mai ușor odată cu încercuirea și distrugerea grupului din Donbas.

Generalul Shamanov a vorbit și despre înființarea unor administrații militaro-civile temporare în teritoriile “eliberate”. Potrivit acestuia, trupele înaintează și se pune problema umplerii spațiului din spatele armatei. Prin urmare, în opinia sa, este necesar să se stabilească controlul asupra centrelor administrative și să se implice populația locală în managementul regiunilor.

Rusia vrea toată Ucraina

Comentariul autorului: Ținând cont de faptul că, până în prezent, oficialii ruși au făcut declarații reținute și uneori chiar contradictorii, a fost dificil să se stabilească ce urmăresc, de fapt, în Ucraina. Inițial s-a crezut că vor “să elibereze” numai Donbasul, ulterior că vizează și alte regiuni din sudul și sud-estul Ucrainei. Apoi s-a spus că rușii intenționează să cucerească Ucraina până la Nipru.

Declarațiile generalului Shamanov, care este considerat unul dintre comandanții duri ai armatei ruse, devoalează intențiile reale avute în vedere de partea rusă: Moscova vrea toată Ucraina.

Probabil, acest lucru va însemna că indiferent de pierderi și de reacția Occidentului, Rusia își va vedea impasibilă de drumul său, până când trupele vor ajunge în vestul Ucrainei. Ulterior, se va stabili sub ce formă va fi impus controlul autorităților de la Moscova asupra Kievului. Este foarte posibil ca în regiunile din sudul și sud-estul Ucrainei să se desfășoare referendumuri și să fie integrate în Federația Rusă, iar în restul țării să se impună administrații favorabile Moscovei, în care să activeze, cel puțin pe termen scurt și mediu, consilieri ruși.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău