Un francez în vârstă de 71 de ani încearcă să traverseze Oceanul Atlantic cu ajutorul unei capsule nemotorizate

  • 27 Decembrie 2018 11:02
Un francez în vârstă de 71 de ani încearcă să traverseze Oceanul Atlantic cu ajutorul unei capsule nemotorizate

Un francez în vârstă de 71 de ani a pornit într-o călătorie pentru a traversa Oceanul Atlantic într-o capsulă ce folosește doar curenții marini pentru a se deplasa.

Jean-Jacques Savin a plecat de pe insula spaniolă El Hierro și speră să ajungă în Insulele Caraibe, aflate la o distanță de 4500 de km, în doar trei luni. Capsula francezului este confecționată dintr-un material de placaj tratat și are forma unui butoi.

Pentru a putea supraviețui pe această distanță de câteva mii de kilometri, capsula dispune de o bucătărie, un loc de dormit și chiar și de un spațiu pentru depozitarea alimentelor și a câtorva sticle de vin, pe care intenționează să le bea de Anul Nou și când va împlini 72 de ani.

Domnul Savin va plasa în ocean markeri pentru a-i ajuta pe oceanografi să studieze curenții. Francezul este optimist în privința faptului că va putea să ajungă în largul Caraibelor fără a avea nevoie de vreun ajutor suplimentar sau de vreun motor, însă riscă să aibă parte de o călătorie foarte lungă dacă se înșeală, relatează corespondentul BBC.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
27,18
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău