Un fotograf al agenției AFP a fost ucis în exploziile care au avut loc la Kabul

  • 30 Aprilie 2018 09:42
Un fotograf al agenției AFP a fost ucis în exploziile care au avut loc la Kabul

Agenția franceză de presă AFP a confirmat informația potrivit căreia unul dintre fotografii săi a fost ucis luni într-o explozie produsă în capitala afgană, Kabul, în care au fost răniți jurnaliștii care se adunaseră în zonă pentru a relata despre o explozie produsă anterior. Pe contul de Twitter al agenției a apărut informația că Shah Marai a fost ucis în acea explozie.

Două explozii s-au produs în capitala afgană Kabul în primele ore ale acestei dimineți. Potrivit oficialilor afgani, cel puțin patru persoane au fost ucise și alte cinci rănite în urma exploziilor care nu au fost deocamdată revendicate.

Cel puțin 21 de persoane au fost ucise, a declarat Wahidullah Majroh, purtătorul de cuvânt al ministerului afgan al sănătății, iar alte 27 rănite în cele două explozii produse.

Atacurile din această dimineață au avut loc după ce, săptămâna trecută, 60 de oameni au fost uciși în urma unei explozii produse la un centru de înregistrare a votanților, în ciuda avertismentelor lansate de oficiali din domeniul securității care au sugerat că există riscul intensificării atacurilor înaintea alegerilor parlamentare programate pentru luna octombrie.

Prima explozie s-a produs astăzi în zona Shashdarak, în apropiere de clădirile serviciului de informații NDS, și a fost urmată de o altă deflagrație produsă în fața sediului central al ministerului pentru Dezvoltare Urbană, chiar în perioada în care oamenii intrau în clădirea guvernamentală.

Un purtător de cuvânt al poliției afgane a transmis că prima explozie ar putea să fi fost rezultatul unui atac sinucigaș, însă informația nu a fost deocamdată confirmată.

Militanții talibani, care luptă pentru a-și reface versiunea lor de legislație islamică strictă pe teritoriul Afganistanului, au anunțat, săptămâna trecută, obișnuita lor ofensivă de primăvară, moment de la care au fost semnalate lupte grele în mai multe zone din țară. Sute de oameni au fost uciși și răniți în mai multe atacuri comise în Kabul încă de la începutul anului, în ciuda propunerii de negocieri pace lansate în februarie de președintele Ashraf Ghani, ofertă lipsită de "precondiții", relatează corespondentul BBC.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău