Un film despre efectele pandemiei de COVID-19, desemnat cel mai bun lungmetraj la ''Oscarurile Asiei'' 2021

  • 27 Noiembrie 2021 19:27
Un film despre efectele pandemiei de COVID-19, desemnat cel mai bun lungmetraj la ''Oscarurile Asiei'' 2021

"The Falls", un film taiwanez scris și regizat de Chung Mong-hong, a fost desemnat cel mai bun lungmetraj narativ la cea de-a 58-a ediție a galei Golden Horse Awards, considerată echivalentul asiatic al ceremoniei premiilor Oscar, care a avut loc sâmbătă în orașul Taipei, potrivit site-ului oficial al evenimentului, transmite Agerpres.

"The Falls" a avut premiera mondială în secțiunea Orizzonti a Festivalului Internațional de Film de la Veneția din acest an și reprezintă propunerea Taiwanului pentru o nominalizare la categoria "cel mai bun lungmetraj internațional" la ediția din 2022 a premiilor Oscar.

Filmul prezintă efectele nefaste ale pandemiei de COVID-19: în timpul perioadei de lockdown, relația dintre o mamă și fiica ei adolescentă devine tensionată, atunci când ele trebuie să se izoleze în apartamentul lor.

"The Falls" s-a impus și la alte categorii importante, precum "cea mai bună actriță în rol principal" (Alyssa Chia), "cea mai bună coloană sonoră" și "cel mai bun scenariu original".

Premiul pentru cea mai bună regie a revenit în acest an cineastei Clara Law pentru filmul "Drifting Petals", iar Chang Chen s-a impus la categoria "cel mai bun actor în rol principal" datorită interpretării sale din filmul "The Soul".

De altfel, "The Soul" a triumfat și în alte două categorii - "cea mai bună scenografie" și "cel mai bun montaj".

Cel mai bun lungmetraj documentar a fost desemnat "Revolution of Our Times", un film despre revoltele pro-democrație din Hong Kong.

Producția "American Girl" s-a impus la categoriile "cel mai bun regizor debutant" (Fiona Roan Feng-i), "cel mai bun interpret debutant" (Caitling Fang) și "cea mai bună imagine". Aceeași peliculă a câștigat Premiul Publicului (secțiune necompetitivă) și prestigiosul Premiu FIPRESCI, decernat de Federația Internațională a Criticilor de Film.

Cea de-a 58-a gală Golden Horse Awards a avut loc la National Sun Yat-sen Memorial Hall din Taipei și a fost prezentată de un actor din Singapore, Mark Lee, și de actrița americano-chineză Bai Ling.

Premiile Golden Horse, atribuite din 1962, reprezintă unele dintre cele mai prestigioase recompense acordate de industria producătoare de filme realizate în limba chineză și sunt considerate echivalentul asiatic al premiilor Oscar. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău