Un exportator din Ucraina va cumpăra pomușoare din R.Moldova după ce a văzut impactul ninsorilor

  • 22 Aprilie 2017 23:18
Un exportator din Ucraina va cumpăra pomușoare din R.Moldova după ce a văzut impactul ninsorilor

Un antreprenor din Ucraina compania căruia exportă fructe și legume în întreaga lume a rămas uimit de impactul ninsorilor din Republica Moldova asupra producătorilor de pomușoare și a anunțat că va semna contracte cu agricultorii moldoveni care vor livra mai mult de 1000 tone.

Acesta a văzut pe Facebook imaginile unei plantații de mure afectată de condițiile meteo nefavorabile. Imaginile au fost făcute în plantațiile de mure ale Irinei Pompuș din satul Teleșeu, raionul Orhei, scrie Agrobiznes.md.

Un exportator din Ucraina va cumpăra pomușoare din R.Moldova după ce a văzut impactul ninsorilor

Iurie Tarai, plantațiile căruia la fel au fost afectate în proporție de 30%, a anunțat că antreprenorul Vitalii Zabudiko de la compania VZ Group este gata să cumpere pomușoare din Moldova, dar, în primul rând, de la întreprinderile care au avut de suferit cel mai mult, pentru a le exporta în alte țări.

„Da, el a văzut postarea mea pe Facebook și tare s-a emoționat. El a scris că va cumpăra pomușoare de la membrii Asociației Pomușoarele Moldovei. Compania lui vinde pomușoare în toată lumea – în SUA, Canada, China și alte țări”.

Vitalii Zabudiko a scris că în calitate de fondator al companiei VZ Group este gata să semneze contracte cu Asociația Pomușoarele Moldovei pentru a livra pomușoare prin portul Giurgiulești în Europa, Balcani și Orientul Mijlociu.

„Haideți să îi ajutăm pe fermierii din Moldova! Personal sunt gata să semnez un contract pe durata de doi ani de livrare a oricăror fructe de pomușoare de la doamna Irina pe care aceasta le va putea livra din Moldova. Volumele să fie mai mari de 1.000 de tone. Garantez plata în avans 100%! Vă vom ajuta și logistic”, acesta a fost primul mesaj lui Vitalii Zabudiko, însă mai târziu omul de afaceri a specificat că va cumpăra pomușoare de la mai mulți producători ai asociației din Moldova.

Solicitată de Agrobiznes, Irina Pompuș a spus că nu a reușit să se informeze detaliat în privința acestor oportunități pentru că a rămas fără curent electric și a citit aceasta noutate de pe telefon, pe care l-a pus la încărcat în mașină. Pompuș ne-a spus că plantația proprie de mure de un hectar și jumătate a fost afectată în jur de 30% din cauza zăpezii și vântului care au rupt lăstarii.

Irina Pompuș credea că va culege anul acesta în jur de 5-7 tone de mure, plantația fiind la al treilea an de rod. Aceasta s-a arătat surprinsă de oportunitatea oferită de către antreprenorul din Ucraina și se gândește dacă va putea face față cerințelor acestuia.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău