Un exemplar rar de viperă a lui Russell cu două capete a fost descoperit. Este unul dintre cei mai periculoși șerpi

  • 18 August 2020 15:45
Un exemplar rar de viperă a lui Russell cu două capete a fost descoperit. Este unul dintre cei mai periculoși șerpi

O viperă a lui Russell cu două capete a fost observată în India la începutul lunii august. Un astfel de exemplar este extrem de rar și face parte dintr-una dintre cele mai periculoase specii de șerpi din lume.

Șarpele a fost găsit în afara unei reședințe din Maharashtra, în vestul Indiei. După ce șarpele mortal a fost prins, a fost dus într-un loc unde se află asemenea creaturi.

În ciuda faptului că este unul dintre cei mai letali șerpi din lume, vipera lui Russell cu două capete ar putea fi vulnerabilă în sălbăticie, având în vedere anomalia genetică. Fiecare cap, care are o lungime de aproximativ 5 cm, acționează separat în prinderea și consumarea prăzii.

Potrivit specialiștilor Universității din Michigan (SUA), citați de Fox News, vipera lui Russell este „unul dintre cei mai periculoși șerpi” din Asia și este cauza a „mii de decese în fiecare an”. După ce o persoană este mușcată de o astfel de viperă, se confruntă cu multiple simptome, de la durere la vărsături până la amețeli și insuficiență renală.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău