Un elicopter militar Mi-28 s-a prăbușit în Rusia, piloții au murit

  • 12 Decembrie 2019 10:11
Un elicopter militar Mi-28 s-a prăbușit în Rusia, piloții au murit

Cei doi piloți ai unui elicopter militar Mi-28, care s-a prăbușit miercuri noaptea spre joi în regiunea Krasnodar din Rusia, și-au pierdut viața, informează Ministerul Apărării de la Moscova, citat de EFE, preluat de Agerpres.

Aparatul, conform unui comunicat, s-a prăbușit în apropierea aerodromului Korenovsk când efectua un zbor de instrucție pe timpul nopții în condiții meteorologice complexe.

"Zborul se desfășura fără echipament de luptă. Nu au existat distrugeri la sol. Ambii piloți au decedat", a arătat Ministerul Apărării, care a adăugat că la locul accidentului a fost trimisă o comisie a înaltului comandament al Forțelor Aerospațiale din Rusia pentru a clarifica lucrurile în ce privește cauzele și circumstanțele evenimentului.

Mi-28, denumit în Rusia "Vânătorul nocturn", este un elicopter de atac a cărui dezvoltare a început în 1980, în epoca sovietică, pentru misiuni contra tancurilor.

Cu o autonomie de 435 de km și o viteză maximă de 320 km pe oră, "Vânătorul nocturn" poate zbura în condiții meteorologice nefavorabile și are un plafon de zbor de aproape 6.000 de metri. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău