Un dispozitiv subacvatic inventat în R. Moldova va primi o finanțare din SUA de 120 mii de dolari

  • 20 Noiembrie 2019 13:06
Un dispozitiv subacvatic inventat în R. Moldova va primi o finanțare din SUA de 120 mii de dolari

Prototipul Sonr, un dispozitiv subacvatic pentru comunicarea dintre înotător și antrenor, inventat în Republica Moldova, va fi finanțat cu 120 mii de dolari de către un accelerator de afaceri din New York, transmite MOLDPRES.

La competiție au participat peste 70 de startup-uri. Câștigătorii au fost selectați în baza mai multor criterii, inclusiv raportul dintre costurile optime și capacitatea de a intra pe piața internațională.

Participanții selectați vor petrece trei luni în Statele Unite ale Americii pentru a-și adapta invențiile la realitățile pieței occidentale, pentru a atrage clienți americani, dar și pentru a se obișnui cu viața din America de Nord.

Fondatorul proiectului Sonr, Dmitri Voloshin, a declarat că banii obținuți în urma concursului vor putea fi utilizați pentru instruire, cazarea în New York, servicii juridice și contabile, precum și pentru un spațiu de muncă.

Sonr reprezintă cel mai mic dispozitiv de comunicare subacvatic din lume. Acesta ajută înotătorii să audă instrucțiunile antrenorului în timpul antrenamentului. Datorită acestui dispozitiv, instructorul reușește să modifice/corecteze tehnica de înot a sportivului în timp real, instruirea fiind cu mult mai eficientă. Sonr este atât de mic încât se încadrează sub casca înotătorului, transmițând sunetul direct la urechea internă. 

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău