Un deținut estorca bani mințind că trebuie să-și opereze urgent copilul

  • 04 Ianuarie 15:37
Un deținut estorca bani mințind că trebuie să-și opereze urgent copilul

Un deținut este cercetat penal pentru că estorca bani mințind că are nevoie de ei pentru operația urgentă a copilului de 12 ani. În calitate de complici îi erau sora și cumnatul, aflați la libertate, transmite IPN.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, victimele erau identificate pe rețelele de socializare. Schema a fost deconspirată după ce o femeie de 37 de ani a sesizat polițiștii despre faptul că o persoană a însușit de la ea 7 000 de euro. Învinuitul i-a spus că fiica lui are nevoie de o intervenție chirurgicală la inimă. Banii au fost transmiși în tranșe complicilor.

Deținutul de 30 de ani este condamnat la 12 ani de închisoare pentru infracțiuni legate de droguri, tâlhării, furturi și escrocherii. Acțiunile de escrocherie au fost documentate timp de cinci luni.

Recent, oamenii legii au efectuat mai multe percheziții în penitenciar și la domiciliile complicilor aflați la libertate. Au fost depistate telefoanele mobile, carduri bancare, înscrisuri de ciornă, precum și alte obiecte ce demonstrează implicarea acestora la săvârșirea infracțiunii.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru escrocherie, faptă pedepsită cu închisoare pe un termen de până la cinci ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:4,63 m/s
Tue
19
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
16
Arhivă Radio Chișinău