Un deputat rus declară că toate facțiunile Dumei de Stat vor sprijini PSRM. „Este un caz rar când suntem uniți”

  • 22 Noiembrie 2018 13:40
Un deputat rus declară că toate facțiunile Dumei de Stat vor sprijini PSRM. „Este un caz rar când suntem uniți”

Parlamentul rus nu are disensiuni politice în privința Republicii Moldova și este absolut solidar cu afirmațiile făcute de Președintele RM, Igor Dodon, la tribuna Dumei de Stat. O declarație în acest sens a făcut în ajun președintele fracțiunii Partidului "Edinaia Rossia", Serghei Neverov, la întrevederea cu delegația fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la presa rusă, el a menționat că, în principiu, între cele două țări nu există probleme nerezolvate".

El a fost susținut și de liderul fracțiunii "Spravedlivaia Rossia", Serghei Mironov, care a menționat că Președintele RM "a făcut declarații importante atât pentru Rusia, cât și pentru Moldova".

"Eu și tovarășii mei din fracțiune am simțit un sentiment de mândrie, a fost un discurs strălucit", a spus Mironov, subliniind că apreciază relațiile fracțiunii sale cu PSRM și speră că vor continua contactele regulate între partidele partenere.

La rândul său, liderul PSRM, Zinaida Greceanîi, a reamintit că "Spravedlivaia Rossia" a fost primul partid care a recunoscut că există un astfel de partid în Republica Moldova - Partidul Socialiștilor.

"Vă mulțumim pentru sprijinul acordat și vă considerăm mentori în lupta politică. Când ne-a fost greu, deputații din această fracțiune au fost mereu aproape", a spus ea.

Liderul socialiștilor a subliniat necesitatea prezenței observatorilor ruși la alegerile parlamentare din Republica Moldova, care vor avea loc pe 24 februarie 2019.

"Toate facțiunile Dumei de Stat vor sprijini PSRM - acesta este un caz rar când suntem uniți în opinia noastră", a spus Mironov.

De asemenea, Greceanîi le-a vorbit colegilor ruși despre mitingurile desfășurate de PSRM în septembrie-octombrie pe întreg teritoriul republicii, despre marea acțiune de protest la Chișinău din pe 18 noiembrie, la care a fost adoptată rezoluția "10 priorități ale socialiștilor". Acest document va constitui baza platformei electorale a partidului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău