Un deputat propune oferirea accesului publicului la informațiile despre beneficiarii finali ai companiilor care activează în R.Moldova, fondate de companii offshore

  • 13 Aprilie 2021 11:57
Un deputat  propune oferirea accesului publicului la informațiile despre beneficiarii finali ai companiilor care activează în R.Moldova, fondate de companii offshore

Deputatul PAS Dumitru Alaiba propune oferirea accesului publicului la informațiile despre beneficiarii finali ai companiilor care activează în Republica Moldova, fondate de companii offshore.

Acesta a prezentat astăzi un proiect de lege în acest sens. Potrivit deputatului, informațiile respective sunt colectate de Agenția Servicii Publice, doar că nu sunt oferite publicului, iar inițiativa sa prevede transparentizarea acestor informații.

Amintim că în noiembrie 2020 Parlamentul a votat așa-numita Lege a deoffshorizării, care stabilește restricții de participare la proceduri de privatizare, parteneriat public-privat, achiziții publice și concesiuni, pentru persoanele juridice fondate de subiecți din jurisdicții care nu respectă standarde internaționale de transparență.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău