Un deputat PD va primi Premiul Național

  • 19 August 2015 17:52
Un deputat PD va primi Premiul Național

Soprana Valentina Naforniță, dirijorul Nicolae Botgros și scriitorul Emilian Galaicu-Păun se numără printre laureații Premiului Național pentru acest an.

 De asemenea, un deputat din fracțiunea Partidului Democrat, Valentina Stratan, a fost desemnată pentru a primi Premiul Național, pentru realizarea unei lucrări științifice care studiază cancerul, împreună cu alți doi cercetători. În perioada 2009-2010, ea a deținut funcția de șef de secție la Institutul Oncologic.

Laureații își vor primi distincțiile și câte 100 de mii de lei la 26 august 2015, în cadrul unei festivități organizată cu prilejul Zilei Independenței.

Premiul se acordă anual pentru realizări care au îmbogățit substanțial știința, tehnologiile, cultura, arta și sportul și au contribuit la promovarea imaginii pozitive a Republicii Moldova pe plan internațional, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Potrivit hotărârii Executivului, ministerul Finanțelor va aloca, din fondul de rezervă al Guvernului Cancelariei de Stat, un milion de lei pentru premierea laureaților Premiului Național pentru acest an, iar Ministerului Culturii – 111 160 de lei pentru desfășurarea Galei Premiului Național.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,18
Câțiva nori
Umiditate:79 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău