Un deputat în Parlamentul României cere refacerea celor 14 poduri de peste Prut, distruse de sovietici în 1944

  • 29 Noiembrie 2017 12:26
Un deputat în Parlamentul României cere refacerea celor 14 poduri de peste Prut, distruse de sovietici în 1944

Deputatul Constantin Codreanu a cerut marți Guvernului României aducerea pe agenda discuțiilor dintre București și Chișinău a chestiunii refacerii a 14 poduri peste râul Prut, distruse de sovietici în 1944.

„Cer guvernului României ca la apropiata ședință comună cu guvernul de la Chișinău să aducă pe agenda bilaterală chestiunea refacerii celor 14 poduri, ca element strategic pentru refacerea unității distruse a națiunii noastre. Privită realist și pragmatic, Unirea înseamnă mai multe poduri peste Prut”, a precizat Codreanu de la tribuna Camerei Deputaților, relatează InfoPrut.ro

Potrivit parlamentarului, din 22 de poduri peste Prut, în România interbelică, în prezent mai există 8 puncte prin care Republica Moldova poate comunica cu România. „14 poduri din cele distruse de sovietici așteaptă să fie refăcute. Refacerea lor este o formă de desovietizare și de revenire la normal”, a punctat Codreanu.

Constantin Codreanu a mai menționat că reconstrucția unui singur pod s-ar ridica la o medie de circa 10 milioane de euro și că ajutoarele financiare nerambursabile acordate Chișinăului de către București ar fi fost suficiente pentru refacerea celor 14 poduri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
22,18
Câțiva nori
Umiditate:35 %
Vint:1,54 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău