Un demnitar turc, vizat de sancțiuni americane, ironizează pe seama Washingtonului

  • 02 August 2018 14:00
Un demnitar turc, vizat de sancțiuni americane, ironizează pe seama Washingtonului

Ministrul turc de interne, Suleyman Soylu, unul dintre cei doi oficiali importanți vizați de sancțiuni americane, a lansat ironii la adresa Washingtonului în comentarii postate joi pe Twitter, relatează agenția DPA, potrivit Agerpres.

„Avem o proprietate în America: FETO'', a scris Soylu, referindu-se la mișcarea lui Fethullah Gulen, un cleric care trăiește în exil în SUA și pe care Ankara îl consideră vinovat pentru tentativa de puci din 15 iulie 2016. ''N-o vom lăsa acolo. O vom obține'', a adăugat el.

SUA au impus miercuri sancțiuni în cazul lui Soylu și al ministrului de justiție Abdulhamit Gul, în baza legii Global Magnitsky Act, care este folosită pentru a pedepsi autorități și entități din întreaga lume din cauza corupției și a abuzurilor împotriva drepturilor omului.

Cei doi miniștri au avut ''roluri importante în arestarea și detenția'' pastorului american Andrew Brunson. Ca urmare a impunerii de sancțiuni, toate proprietățile ce aparțin celor doi miniștri sunt blocate în SUA și persoane individuale americane nu au voie să facă afaceri cu ei.

''Nu am nici măcar un băț sau o centimă în SUA, sau în altă țară în afară de Turcia. Îmi voi cumpăra probabil într-o zi o mică livadă de măslini în orașul meu natal Gaziantep'', a mai spus Soylu.

Brunson a fost arestat după tentativa de puci și este acuzat de legături cu mișcarea lui Gulen. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a sugerat anterior că Brunson ar putea fi extrădat în schimbul lui Gulen. Washingtonul spune că nu există suficiente dovezi pentru a-l extrăda pe Gulen.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău