Un cutremur cu magnitudinea 6,1 s-a produs în sud-vestul Japoniei

  • 09 Decembrie 2021 09:42
Un cutremur cu magnitudinea 6,1 s-a produs în sud-vestul Japoniei

Un puternic seism a zguduit joi un lanț de insule din prefectura Kagoshima, în sud-vestul Japoniei, însă nu a fost emisă o avertizare de tsunami și nu au fost raportate persoane rănite sau pagube însemnate, informează agenția Kyodo, citat de AGERPRES.

Cutremurul, cu magnitudinea 6,1 și intensitatea 5 pe scara seismică japoneză, cu valori de la 0 la 7, s-a produs la ora locală 11:05 în zona insulei Akuseki, a anunțat Agenția de Meteorologie din Japonia.

Epicentrul a fost stabilit la o adâncime de 14 kilometri, în largul lanțului de insule Tokara.

Autoritățile municipale au confirmat că 64 de rezidenți și 12 lucrători aflați în deplasare pe insula Akuseki - situată la peste 300 km de orașul Kagoshima de pe insula principală Kyushu - se află în siguranță.

Insula a fost afectată de un cutremur cu magnitudinea 5,9 pe 2 octombrie 2000, care a provocat daune inclusiv conductelor de apă, a amintit agenția meteorologică niponă.

Kyushu Railway Co. a declarat că serviciile sale deservite de trenuri de mare viteză au fost sistate temporar din cauza unei întreruperi de curent asociată cutremurului, însă au fost reluate aproximativ 15 minute mai târziu.

Peste 240 de cutremure au zguduit zona din jurul lanțului de insule Tokara începând de sâmbătă, potrivit agenției meteorologice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău