Un cutremur cu magnitudinea 5,3, produs în nordul Greciei, a provocat pagube minore

  • 10 Ianuarie 2022 12:02
Un cutremur cu magnitudinea 5,3, produs în nordul Greciei, a provocat pagube minore

Un cutremur cu magnitudinea 5,3 pe scara Richter, înregistrat duminică noapte în orașul Florina din nordul Greciei, a provocat pagube minore, dar a stârnit panică în rândul localnicilor având în vedere că epicentrul a fost localizat la câțiva kilometri distanță de piața centrală, relatează EFE, citat de AGERPRES.

Seismul s-a produs la 22:43 GMT, la o adâncime de 13,7 kilometri, la 5 kilometri nord-vest de Florina și a fost urmat de numeroase replici.

Autoritățile municipale din localitățile Florina, Amindeo și Prespa, din prefectura Macedonia, au decis să nu redeschidă luni școlile, cum s-a întâmplat în restul țării, pentru a putea evalua starea clădirilor.

Potrivit pompierilor, până în prezent au fost raportate mici crăpături în interiorul unor clădiri și câteva pagube mai serioase la unele balcoane.

După cutremur, localnicii și-a părăsit casele și s-au adăpostit în spații deschise, unde au fost surprinși de seria de replici.

Potrivit presei locale, mulți rezidenți și-au petrecut noaptea sub cerul liber sau în propriile autoturisme.

Cutremurul a fost resimțit și în țara vecină, Republica Macedonia de Nord, unde a dat naștere unor scene similare, cu cetățeni ieșind din locuințe și petrecând noaptea sub cerul liber.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău