Un curs pentru comandanții inferiori din armata Republicii Moldova a fost finalizat la Bulboaca

  • 03 Noiembrie 2018 17:54
Un curs pentru comandanții inferiori din armata Republicii Moldova a fost finalizat la Bulboaca

La Baza Militară de Instruire a Armatei Naționale de la Bulboaca s-a încheiat Cursul pentru comandanți inferiori, organizat în perioada 8 octombrie-1 noiembrie 2018, de către Academia Militară a Forțelor Armate (AMFA) „Alexandru cel Bun”.

Potrivit rectorului AMFA, colonel Sergiu Plop, în acest an, la cursul respectiv au participat comandanți de pluton din toate garnizoanele Armatei Naționale. Aceștia au fost pregătiți de o echipă de instructori militari ai Armatei Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (BMATT).

Instruirea a cuprins ședințe teoretice și practice cu privire la organizarea activității de comandant de subunități, precum și un exercițiu tactic în teren.

Prezent la ceremonia de absolvire, locțiitorul comandantului Armatei Naționale, colonel Eduard Ohladciuc,  mulțumit grupului de instructori britanici pentru contribuția la planificarea și desfășurarea cursului respectiv, menționând că prin astfel de activități, militarii moldoveni au posibilitatea să învețe de la colegii din Marea Britanie cele mai bune practici în domeniu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău