Un cunoscut parlamentar rus „prorocește” Ucrainei soarta R.Moldova – „stagnarea mizeriei”

  • 29 Aprilie 2018 11:20
Un cunoscut parlamentar rus „prorocește” Ucrainei soarta R.Moldova – „stagnarea mizeriei”

Președintele comisiei pentru politici informaționale al Consiliului Federației (camera superioară a Parlamentului rus – n.red.), Aleksei Pușkov, susține că aspirațiile europene ale Ucrainei vor avea ca efect „stagnarea mizeriei”, așa cum definește el situația din Republica Moldova.

Interpretând denaturat cifrele prezentat de Ministerul de Externe de la Chișinău cu ocazia aplicării, acum patru ani, a regimului liberalizat de vize cu Uniunea Europeană pentru cetățenii Republicii Moldova, Aleksei Pușkov scrie pe Twitter:

„Din integrarea europeană Moldova s-a ales doar cu stagnarea mizeriei și plecarea a 350 de mii dintre cetățenii săi în Europa. Aceeași cale o urmează cu încredere și Ucraina”.

„Agenția Federală de Știri” de la Moscova, care preia afirmațiile lui Pușkov, menționează totuși că potrivit autorităților de la Chișinău, datorită regimului liberalizat de vize 1 469 917 de cetățeni moldoveni au călătorit în Europa, dintre care 79,5% au revenit, iar 301 838 se află încă în afara granițelor țării.

Amintim că componenta politică a Acordului de Asociere dintre Ucraina și Uniunea Europeană a fost la 21 martie 2014, peste trei luni autoritățile de la Kiev asumându-și și componenta economică a acestui acord. Acestea au fost precedate de ample acțiuni de protest și violențe la Kiev, cunoscute ca EuroMaidan și care s-au sodat cu fuga în Rusia a președintelui Viktor Ianukovici. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău