Un cunoscut mogul de presă din Hong Kong, critic aspru al Chinei, a fost arestat pe baza noii legi pentru securitate națională

  • 10 August 2020 12:03
Un cunoscut mogul de presă din Hong Kong, critic aspru al Chinei, a fost arestat pe baza noii legi pentru securitate națională

Mogulul media din Hong Kong, Jimmy Lai, cunoscut ca un susținător important al mișcării pro-democrație din metropolă dar și pentru criticile sale la adresa Chinei, a fost arestat de autoritățile chineze pe motiv că „ar complota cu puteri străine”, relatează CNN, potrivit DIGI24.ro.

Infracțiunea de „coluziune cu puteri străine” a apărut în codul penal ca urmare a adoptării noii legi pentru securitate națională, luna trecută. Legea încheie, în esență, autonomia metropolei Hong Kong și o aduce aproape complet sub controlul Chinei, notează sursa citată.

Pe lângă Jimmy Lai, alte șapte persoane au fost arestate, conform unui comunicat al poliției, acuzați fiind de „coluziune cu puteri străine pentru punerea în pericol a securității naționale” și „complot pentru comiterea de escrocherii”.

Printre cei arestați s-ar număra persoane importante din conducerea ziarului Apple Daily, publicația fondată de Jimmy Lai care a susținut vădit mișcarea pro-democrație din fosta colonie britanică.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău